Over de GravinHet pandDe Gravin van Vorden is gevestigd in een historisch pand tegenover het NS station van Vorden. Vóór De Gravin van Vorden bevond zich in het pand hotel-restaurant Bloemendaal. In het verleden bevond het pand zich midden in een industriegebied. In café Bloemendaal kregen fabrieksarbeiders nog hun loonzakjes aan het einde van de week in het café uitbetaald. Het café was een verzamelplaats van reizigers, vakantievierders en Vordenaren.


De huidige ‘feestzaal’ was vroeger een paardentramstation. Later werd dit station omgedoopt tot ‘de Schuur’, waar ook nieuwjaarsbijeenkomsten werden gehouden. De naam Gravin van Vorden is uiteraard rechtstreeks terug te voeren naar de omliggende kastelen, die bewoond werden door graven en gravinnen.


Nadat het pand enige tijd leegstond, hebben de laatste twee eigenaren een restaurantbedrijf gecombineerd met de hotelfunctie. Vanaf februari 2022 gaat De Gravin van Vorden verder als Hotel Grand-Café met een vernieuwde formule. In het nieuwe concept wil De Gravin weer een verbindende rol spelen met tussen reizigers en gasten uit Vorden en omstreken, zoals dat ook vroeger het geval was: een vertrouwd concept in een modern & duurzaam jasje.Over de gravinnenOnze droom is om een warme, gastvrije ontmoetingsplek te scheppen waar zowel Vordenaren als reizigers en een ieder ander zich op hun gemak voelen.

Nico MensinkNico Mensink, geboren en getogen in de Achterhoek (Zutphen/Warnsveld), verruilde de Achterhoek eerst voor Groningen (studie economie) en daarna voor Den Haag. Nico: "Ik ben vader van een zoon en dochter en getrouwd met Annemarie. De laatste 20 jaar werkte ik als econoom en relatiemanager in het internationale bankwezen (FMO). Hiervoor reisde ik veel naar minder welvarende landen, met name naar mijn lievelingsbestemming Turkije (Istanbul) en kwam zodoende in contact met meerdere culturen. Horeca ervaring deed ik met name op aan de klantenkant bij hotels en café’s."


Nu wil ik graag mijn netwerk, ervaring en kennis inzetten om van De Gravin van Vorden een boeiend avontuur te maken, waar zowel gasten als personeel zich op hun gemak voelen. Daarbij deel ik graag mijn passie voor de Achterhoek en lekker eten & drinken.


Ik ben een geboren teamsporter en -speler, die sfeergevoelig is en waarbij de humor nooit ver weg is. Samenwerken met lokale, loyale partners via langdurige samenwerkingsverbanden en een duurzame bedrijfsvoering zijn voor mij een vanzelfsprekendheid. De nuchtere Achterhoekse mentaliteit ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is mij met de paplepel in gegoten. Daarnaast zet ik graag een extra stapje om de gasten en het team het naar de zin te maken. “Alleen met een goede teamspirit komt Achterhoekse gastvrijheid goed tot zijn recht”.
Annemarie LandstraAnnemarie Landstra, opgegroeid in een klein dorpje in Twente. Annemarie: "Ik heb in diverse grote steden gestudeerd (Kunstgeschiedenis, kunstacademie) en gewoond. Daarna heb ik een vak geleerd ( verpleegkundige) en ben ik in Den Haag beland. Aldaar ontstond een relatie, een gezin en een fijne leefplek omringd door vrienden, strand en de Haagse historie."


In mijn hart ben ik echter een dorpsmens en Vorden voelt nu al een beetje als thuiskomen. Ik hou er echt van om mensen in de watten te leggen. Dat deed ik tot voor kort als verpleegkundige in het Hospice in Wassenaar en dat ga ik nu doen in De Gravin. Mijn droom is dat het Grand-Café van De Gravin een huiskamer wordt voor alle Vordenaren en samen met manlief en zoon en ons team in wording ga ik deze uitdaging met hart en ziel aan.
Huub MensinkMijn naam is Huub Mensink, zoon en, sinds kort, collega van mijn ouders zoals hierboven beschreven. Sinds jongs af aan stroomt er horeca-bloed door mijn aderen. Na het opdoen van de nodige ervaring in deze sector besloot ik om te gaan studeren aan de hogere Hotelschool in Den Haag. Na 4 jaar alle ins- en outs te hebben geleerd over het hotelwezen ben ik enorm enthousiast en gemotiveerd om dit eindelijk in de praktijk te mogen toepassen! Zoals u misschien al hebt kunnen raden is het voor mij altijd al een droom geweest om een hotel te runnen. Het feit dat deze droom nu uitkomt is onbeschrijfelijk. Met goede moed en veel energie ga ik dit avontuur aan!